Sobre els Rasos

rasos de peguera estació d'esquí i muntanya

Història

L’any 1908, un grup de joves excursionistes van estrenar luges i esquís als Rasos de Peguera (Berguedà). Els havia importat de Suïssa l’Albert Santamaria, que formava part del grup. Precisament aquell mateix any va néixer la Secció d’Esports de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya, entitat que va estar estretament vinculada a la introducció de l’esquí a Catalunya. “Cent anys sobre esquís”, Daniel Romaní (La Vanguardia, 22-03-2008).

Aquest fou l’inici de l’esquí a Catalunya, i així ho diu una placa que es va col·locar al primer refugi l’any 1933 en commemoració dels primers 25 anys. Fa 114 anys de l’inici de l’esquí a Rasos de Peguera.

 En Josep Lluís Vilaseca, llavors director general d’Esports de la Generalitat, manifestava que: “la progressió de l’esquí a Catalunya —no podem pas oblidar que va començar precisament a Rasos de Peguera— ha estat molt important en el decurs dels darrers anys”.

En Jaume Farguell, batlle de Berga, deixava constància d’un fet: “Els berguedans gaudim, per la força de l’hàbit, gairebé inconscientment, d’aquest prodigi de la natura”.

El 2008 es va celebrar el centenari i els Rasos de Peguera encara conserven el mateix encant.

És l’estació d’esquí més propera a Barcelona (114 km) i té els accessos lliures de peatges. L’estació disposa de deu pistes i sis teleesquís.

Vuit socis fundadors van constituir Rasos de Peguera S.A. l’any 1974. Aquesta és l’empresa que gestiona l’estació d’esquí i muntanya des de llavors.

Entorn

En un entorn privilegiat, l’estació d’esquí i muntanya Rasos de Peguera té una part situada al terme municipal de Montmajor i una altra part situada al terme municipal de Castellar del RIu.

Té una cota mínima de 1.850 m i una cota máxima de 2.050 m sobre el nivell del mar.

Es troba situada al costat del PEIN Ensija-Rasos de Peguera.

A 114 km  de la platja del Mediterrani i a una hora de l’aeroport de Barcelona, amb molt bones comunicacions.

Les pistes i circuits de l’estació d’esquí i muntanya estan especialment ben orientades cara nord, ben protegides del vent i amb superfície d’herba.

rasos de peguera estació d'esquí i muntanya

Meteo Rasos

 

Meteocat

Meteored

Meteored

Meteoblue

Com arribar
a l’estació